Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-82621388

Faks: + 86-510-82603256

E-mail: zhaokunnian@inoco.cn

Add: No.58, Industrijski park Furong, Xishan razvojne zone za ekonomsku tehnologiju, Wuxi, Kina

Dom > Znanje > Sadržaj
Obrnuti oblik statičkog miksera i određivanje parametara May 25, 2018

Statički mikser ne samo da može postići turbulentno mešanje, već takođe može dovršiti miješanje unutrašnjeg laminarnog toka. Statički mikser pogodan za turbulentno mešanje usvaja oblik iskrivljenih lopatica, jer s povećanjem brzine protoka, smer prečnika protoka postojaće puno intenzivnih strujnih struja i snažnih sila striženja. Zbog postojanja ovako snažne sile sile, disperzija tečnosti, tečnosti, tečnosti i čvrste materije i rastvaranje tečnosti i čvrstih materija mogu se efikasno generirati.

Pored obliku uvijene noževe, druge vrste statičkih miksera mogu vršiti i turbulentno mešanje, ali energija isporučene tečnosti uglavnom se troši zbog trenja tečnosti sa površinom zida i postoji malo trenja između tečnosti. Zbog toga su, s aspekta potrošnje energije, ove strukture inferiorne od onih u obliku izvrtanih lopatica.

Treba napomenuti da je oblik miješanja tečnosti koji se miješa statičkim mikserom znatno drugačiji od miješajućeg oblika koji se pomeša sa mješalicom ili mješalicom koji ima prenosni član. Mešanje dva fluida pomoću statičkog miksera je tipično stanje laminarnog mešanja koje rezultira.

Ovo mešovito stanje se menja od trake do kontinualnih ili diskontinuiranih linija i čestica, a promjena stanja zavisi od Reynoldsovog broja i Weber broja kada se tečnost pomeša. Na primer, kada su brzina protoka, viskoznost i prečnik miksera konstantni, ako je površinski napon između fluida velik, mešani oblik tečnosti se menja od oblika trake do linearnog oblika i dalje mijenja oblik čestica.

U stvarnom procesu mešanja, broj i prečnik statičkog miksera se razlikuju od prirode tečnosti, odnosa mešanja, željenog stanja mešanja, strukturne promene tečnosti na kontaktnoj površini itd., Tako da ovi parametri moraju biti određena eksperimentisanjem i iskustvom. .

Reynoldsov broj se obično određuje eksperimentalno kako bi se utvrdilo povećanje miksera. Međutim, kada Reynoldsov broj Re <100, nivo="" miješanja="" i="" stanje="" mešanja="" su="" nezavisni="" od="" reynoldsovog="" broja="" i="" zavise="" samo="" od="" broja="" jedinica=""> Prema tome, dok god je jedinstvena tečnost pomešana, bez obzira na veliku brzinu protoka i prečnik miksera, broj jedinica određenih testom je primenljiv. Http://www.inocofiltration.com/