Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-82621388

Faks: + 86-510-82603256

E-mail: zhaokunnian@inoco.cn

Add: No.58, Industrijski park Furong, Xishan razvojne zone za ekonomsku tehnologiju, Wuxi, Kina

Dom > Znanje > Sadržaj
Kako filtri za otapanje rešavaju vodenu krizu i kontrolišu otpadnu vodu? May 03, 2018

Opseg primene filtera za povratak je veoma širok. Dovoljno je za sveobuhvatni razvoj naše vode u konzervansi, i malu do jednu industriju tretmana otpadnih voda i tako dalje. Kako bi riješio krizu vode na sveobuhvatan način i riješio problem vodnih resursa, filter za povratak postao je prvi izbor ljudi i postepeno postao najveća pomoć za promociju razvoja vodnih resursa.

Sa napretkom industrijalizacije i urbanizacije u Kini, potražnja za vodom za dva aspekta razvoja i života će nastaviti da raste. Da bi se riješila kriza vodnih resursa, s jedne strane, trebalo bi ojačati izgradnju infrastrukture za zaštitu vodosnabdijevanja i poboljšati kapacitete vodosnabdijevanja. S druge strane, treba strogo kontrolisati prekomeran rast ukupne količine vode, poboljšati efikasnost korištenja vode i striktno kontrolirati ukupnu količinu zagađivača u rijeci i jezeru. To su ključne tačke za ublažavanje kontradikcije između ponude i potražnje vodnih resursa u Kini.

Filter za povratak može efikasno da promoviše recikliranje reciklirane vode i može dodatno unaprediti razvoj ključa i sigurnosti vode, istovremeno kako bi se osiguralo da svaka kap vode može u potpunosti da igra najvažniju ulogu. Ne samo da je smanjio problem vodene krize u našoj zemlji, već je i promenio i ubrzao razvoj serije problema vodenih resursa u našoj zemlji. Takođe je promovisano poboljšanje promjene u zaštiti životne sredine u našoj zemlji, tako da je poboljšan i razvoj ekonomskih resursa naše zemlje.

Osim toga, filter za povratnu vodu je odigrao pozitivnu ulogu u procesu obrade otpadnih voda industrije galvana, čime je kanalizacija bolje tretirana i razumno iskorišćena. Kao filtrirajuća oprema koja koristi mrežu filtera za direktno presretanje nečistoća u vodi, filtar za povratak ne može samo ukloniti suspendirane materije i čestice, smanjiti zamućenost, prečišćavati kvalitet vode, smanjiti zagađenje sistema, bakterijske alge, rđu i tako dalje, kako bi se postiglo svrha prečišćavanja kvaliteta vode i zaštite drugog normalnog rada.

Voda ulazi u telo filtera za povratak iz uze. Zahvaljujući inteligentnom dizajnu, sistem može automatski identifikovati stepen nečistoće i automatski isprazniti signal ventilnog otpadnog ventila. Kvalitet vode nakon filtera za povratak postigao je nacionalni standard otpadne vode, koji efikasno štiti okolinu. Pored toga, izvor vode se može efikasno spasiti recikliranjem i recikliranjem nakon tretiranja filtera za povratnu vodu. Http://www.inocofiltration.com/