Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-82621388

Faks: + 86-510-82603256

E-mail: zhaokunnian@inoco.cn

Add: No.58, Industrijski park Furong, Xishan razvojne zone za ekonomsku tehnologiju, Wuxi, Kina

Dom > Znanje > Sadržaj
Kako filter za povratak dovršava ponovnu upotrebu otpadnih voda? Nov 13, 2018

Može se reći da je ponovna upotreba otpadnih voda najbolji način za uštedu vode. Ponovna upotreba otpadnih voda je zapravo ono što često nazivamo recikliranjem vode. Najvažnija oprema koja se koristi za ponovnu upotrebu otpadnih voda je filter za vodu, a oprema za prečišćavanje otpadnih voda koja se koristi za završetak ovog procesa je filter za povratak.

Filter za povratak koristi znanje fizike, uglavnom primjenjuje razliku tlaka za čišćenje i filtriranje kanalizacije. Thebackflush filter se može koristiti za čišćenje i filtriranje kanalizacije u korisnu recikliranu vodu bez upotrebe energije. Može se vidjeti da je filter freza praktičan proizvod koji štedi energiju. Očišćena voda nakon filtera za povratak je vrlo jasna, jer je njegova izlazna snaga veoma visoka, u rasponu od 10 do 3000 mikrona. Reflux filter se koristi u širokom spektru aplikacija.

Otpadna voda tretirana od strane filtera backflush može se ponovo koristiti u različitim industrijskim preduzećima koja ne moraju ispunjavati zahtjeve kvaliteta vode za piće. Obrađena kanalizacija može se koristiti za rashladnu vodu, kotlovsku vodu, proizvodnju i preradu vode, čišćenje i pomoćnu vodu u različitim industrijskim proizvodnim procesima. Industrije koje mogu da koriste tretirane otpadne vode uključuju komercijalne pranje vozila, papire, rudnike, rafinerije nafte, elektrane, komercijalne vešere, kompanije za izgradnju puteva, turističke lokacije, pivare i betonske, cigle, tekstilne, metalne i proizvodne objekte.

Voda ulazi u filter iz dovoda vode, prvo filtrira nečistoće većih čestica kroz grubi filter filter, a zatim dostiže finu mrežu filtera, a nečistoće finih čestica filtriraju kroz finu mrežu filtera, a čista voda se ispušta iz izlaza vode. Tokom procesa filtracije, unutrašnji sloj sitne mreže postepeno se akumulira i formira se razlika pritiska između unutrašnje i spoljašnje strane. Kada ovaj diferencijalni pritisak dostigne unapred postavljenu vrijednost, počinje automatsko čišćenje. Filter za povratak ima kratko vreme pranja, a protok i gubitak pritiska su mala.http: //www.inocofiltration.com/