Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-82621388

Faks: + 86-510-82603256

E-mail: zhaokunnian@inoco.cn

Add: No.58, Industrijski park Furong, Xishan razvojne zone za ekonomsku tehnologiju, Wuxi, Kina

Dom > Znanje > Sadržaj
Unutrašnja struktura automatskog filtera za povratak i njegove karakteristike upotrebe Nov 03, 2018

Automatski filter povratka se široko koristi u čeličnoj industriji zbog svojih jedinstvenih funkcija. Potrebno je reciklirati vodu za proizvodnju gvožđa, proizvodnju čelika, kontinuirano lijevanje, čelika valjanje, proizvodnju žičane bešavne cevi itd. Takođe se može koristiti u petrohemijskoj, vodoprivrednoj, toplotnoj i drugoj industriji. I druge prilike u kojima se voda i tečnost recikliraju, mogu efikasnije i pouzdano filtrirati mehaničke nečistoće u industrijskoj cirkulacionoj vodi i drugim tečnostima.

Automatski filter za povratak sastoji se od kućišta rezervoara, filtera kolone, povratnog mehanizma, električnog kontrolnog kutja, reduktor brzine, električnog ventila i regulatora diferencijalnog pritiska. Dijafragma u rezervoaru deli unutrašnju šupljinu u zamućenu tečnostnu komoru i čistu tečnostnu komoru, a na horizontalnoj pregradi montira mnoštvo filterskih kolona; mokra tečnost koja se šalje iz pumpe ulazi u zamućenu tečnost i ulazi u kolonu filtera kroz pregradni otvor. Unutrašnja šupljina, čista tečnost prolazi kroz prazninu u čistu komoru za tekućinu, a sva filtrirana tečnost se spaja u čistu tečnost i konačno se šalje iz izlaza. Kada se nečistoće akumuliraju u koloni filtera do određene debljine, stvara se razlika u pritisku između zamućene tečnosti i čistog komore za tečnost. U ovom trenutku mehanizam povratka može automatski kontrolisati regulator diferencijalnog pritiska ili se sistem za povratak može ručno aktivirati kako bi se uklonio ostatak filtera.

Automatski povratni filter koristi sopstveni filtrirani supernatant da sam očisti filter kolone bez potrebe za uklanjanjem filtera i čišćenjem i ne zahteva dodatni sistem čišćenja. Pošto ima istovremeno nekoliko rezervoara filtera u rezervoaru, svaki filterski filter se oprati jedan po jedan tokom proteklih pranja, a ostali filtrirani koloni nastavljaju da rade kako bi se obezbedilo kontinuirano snabdevanje tečnostima.

Filtarska kolona u automatskom filteru za povratak napravljena je od zavarene trapezne žice od nerđajućeg čelika na poligonalnom ramu, koji ima visoku čvrstoću i otpornost na koroziju. Precizan filterski razmak i V-oblik područja okrenuta ka pravcu tečnosti se formiraju između svake susedne dvije čelične žice, a čestice veće od proreza se sakupljaju kako bi se formirao sloj filtera, čime se dalje poboljšava preciznost filtracije. Oblik V oblika takođe pruža odgovarajući ugao oslobađanja za lako uklanjanje nečistoća tokom povratka. Http://www.inocofiltration.com/