Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-82621388

Faks: + 86-510-82603256

E-mail: zhaokunnian@inoco.cn

Add: No.58, Industrijski park Furong, Xishan razvojne zone za ekonomsku tehnologiju, Wuxi, Kina

Dom > Znanje > Sadržaj
Višeslojne karakteristike procesa filtracije filtera za povratnu vodu Nov 28, 2018

Višeslojna filtracija filtera za povratak usvaja filter od materijala različitih materijala kako bi se formirao dvoslojni ili troslojni sloj filtera, filter sredine sa manjom gustinom nalazi se u gornjem sloju, a filter materijal sa višim slojem gustina je u donjem sloju. Duplo-slojni filter materijal uopće usvaja antracit i kvarcni pesak, a troslojni filter materijal uopće usvaja antracit, kvarcni pesak i magnetit ili granat.

Kada se filter za povratak isprazni, automatski se stratifikuje zbog različite gustine filtera. Ova metoda filtriranja ima prednosti velikog kapaciteta presretanja, kratkog perioda filtriranja, dobrog kvaliteta otpadnih voda i velike brzine filtracije. Filteri za prozore mogu se koristiti za prečišćavanje vode u različitim sistemima cirkulacionog vodosnabdijevanja, pored hidrauličkih cirkulacionih pojaseva i mehaničkih agitacionih čistača.

U hidrauličnom cirkulacionom pojasu, cirkulacija mulja se zasniva na principu ejektora, odnosno, snaga dovodne vode se koristi za promovisanje povratnog toka mulja, tako da se čistaču ne odlikuju nikakvi rotirajući dijelovi i jednostavna struktura. Mehaničko mešani čistač se odlikuje upotrebom mehanički uznemirenog povratnog toka žlijeka i kontaktnih reakcija.http: //www.inocofiltration.com/