Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-82621388

Faks: + 86-510-82603256

E-mail: zhaokunnian@inoco.cn

Add: No.58, Industrijski park Furong, Xishan razvojne zone za ekonomsku tehnologiju, Wuxi, Kina

Dom > Znanje > Sadržaj
Početak rada cjevovoda i način instalacije Apr 19, 2018

Cjevovod cjevovoda je prilično uobičajena oprema kotla. Njegova operacija je vrlo jednostavna. Kada se koristi, potrebno je samo ugraditi potrebni element filtera za finoću u filter kertridž filtera za cevovod i istovremeno proveriti njegovu zaptivku O-prstena. Bilo da je u dobrom stanju; zatim, nakon zatezanja prstena vijaka poklopca kertridža, može se staviti u normalni rad.

Kada se započne pumpa cjevovoda za cevovod, njegov manometar će se blago povećati. Normalni početni pritisak je oko 0,05 MPa. Sa produženim vremenom upotrebe, ostatak filtera u cilindru postepeno se povećava. Kada pritisak dostigne 0,4 MPa, treba ga zaustaviti. Otvorite poklopac. U ovom trenutku potrebno je proveriti ostatke filtera u filteru za cevovod. Zamjenjivi element filtera može se koristiti kontinuirano.

Tokom normalnog rada mašine, pritisak cjevovoda cjevovoda je uglavnom podešen na 0,1-0,3 MPa. Ovo se može podesiti kroz povratnu liniju ili povratni ventil na pumpi. Ako je pritisak filtracije previsok, filterna vreća i zaštitna mreža će biti oštećeni. Posebno obratite pažnju.

Postoje i strogi zahtjevi vezani za ugradnju cjevovodnih cjevovoda. Postavljanje obilaznice se koristi što je više moguće, kako bi se oprema održavala i održavala bez zaustavljanja mašine. Filter cevovoda se može instalirati horizontalno ili vertikalno prema stvarnoj situaciji na lokaciji, ali oprema mora biti priključena na cevovod prema smeru dovoda i izlaza. Kada je vertikalna instalacija, ulaz opreme je nagore, a kada je instalacija horizontalna, izlaz kanalizacije je nadole.

Pored toga, na ulazu cevovoda za cevovod, izlaz, izlaz za kanalizaciju i sl., Treba ugraditi ventil i brzi ventil koristiti kao odvodni ventil filtera. Neto rastojanje između filtera za cevovod nije manja od 1500mm; neto rastojanje između opreme i zida nije manje od 1000mm; između uređaja i okoline treba ostaviti prostor za održavanje ne manje od 500mm kako bi se olakšalo rad osoblja.

Pod gore navedenim uslovima, cevovod za cevovode se koristi da izvrši svoju ispravnu funkciju u aplikaciji, ukloni različite nečistoće i obezbedi izdržljivost opreme, čak i održavanje opreme može se izvršiti lakše.http: //www.inocofiltration. com /