Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-82621388

Faks: + 86-510-82603256

E-mail: zhaokunnian@inoco.cn

Add: No.58, Industrijski park Furong, Xishan razvojne zone za ekonomsku tehnologiju, Wuxi, Kina

Dom > Znanje > Sadržaj
Struktura, uticaj materijala i upotrebe cevastog statičkog miksera Jun 20, 2018

Praksa je pokazala da je tubularni statički mikser vrlo efikasan u dodavanju različitih koagulansa, koagulansa, ozona, tečnog hlora, neutralne kiseline i alkalije i mešanja gasne vode u projektima za vodosnabdevanje i odvodnju i zaštitu životne sredine. Postala je idealna oprema za realizaciju instant mešanja različitih agenasa u vodenom prostoru ima karakteristike brzog i efikasnog mešanja, jednostavne strukture, uštede energije, kompaktne veličine i tako dalje.

 

U odsustvu spoljne snage, protok vode kroz statički mikser cevi će proizvesti tri funkcije: preusmeravanje, unakrsno mešanje i kontra-rotacija, tako da se dodani agens može brzo i ravnomerno raspršiti u celokupnu vodu kako bi se postigao svrhu instant mešanja. Efikasnost je čak 90 do 95%, što može uštedjeti oko 20 do 30% doziranja, što je od velikog značaja za poboljšanje efekta tretmana vode i uštedu energije.

 

Materijal cevastog statičkog miksera uglavnom je napravljen od staklenog čelika, ugljeničnog čelika i nerđajućeg čelika. Korišćenje plastičnih materijala ojačanih staklenim vlaknima ima prednosti pogodne obrade, čvrstoće, izdržljivosti i otpornosti na koroziju. Sa strukturne tačke gledišta, cevasti statički mikseri se uglavnom sastoje od cevovoda, mlaznica, vorteks komora, perforiranih ploča ili oblikovanih ploča, koji se koriste za promovisanje mešanja. Generalno, tri sekcije cevovoda se koriste zajedno kao jedinice, sa mlaznicama, strujnim strujama i perforiranim pločama. , Oblikovane ploče itd. Su pomešane.

 

Glavno telo cevastog statičkog miksera je opremljeno posebnim spiralnim mešanim monomrom, a svaki dva susedna identična monomera na početku su krizno fiksirani u cevovodu u suprotnom smeru, a sam monomer se ne okreće tokom operacije. U uređaju nema rotirajućeg dela, ali kinetička energija toka vode se koristi kao mešovita energija.

 

Kada tečnost teče u cevastom statičkom mikseru, svaki monomer deli vodu na dva, a ukupan broj cijevi u mlaku postepeno povećava broj monomera u geometrijskoj progresiji; i zato što susedni mešači monomeri imaju suprotne smerove. Kada se protok vode stalno generiše u pravcu vrtlog turbulencije u suprotnom pravcu, na oba kraja svakog monomera stvara se vrtinč. Ovaj vrtlog i antivortalni vorteks povećava efikasnost miješanja i pojavljuju se tri vrste efekata miješanja u mikseru, tako da telo ima brzinu prenosa mase i može završiti efikasno mešanje različitih tečnosti medija u tom trenutku.

http://www.inocofiltration.com/