Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-82621388

Faks: + 86-510-82603256

E-mail: zhaokunnian@inoco.cn

Add: No.58, Industrijski park Furong, Xishan razvojne zone za ekonomsku tehnologiju, Wuxi, Kina

Dom > Znanje > Sadržaj
Dizajn statičkog miksera i njegove mešovite karakteristike. Apr 26, 2018

Da bi statički mikser u potpunosti pokazao svoju izvrsnu efikasnost, obično se instalira u industrijski cjevovod i nalazi se daleko od početnog mješavina tečnosti ili izlaza pumpe. I materijalni sastanak postavljen ispred statičkog miksera gasne vode, uslovnog slučaja, sastanak postavljen koliko je to moguće pre nego što je statička mikser za dovod vode iznad 30 mm položaja, ali u isto vrijeme mora osigurati da se svi mješani materijal statički mikser za vodu gasovoda.

Statički mikser se koristi, u odsustvu jasno naznačiti da se obično može uvoziti, tako da se može instalirati horizontalno, može se instalirati vertikalno, ali u najvećoj mogućoj meri na izlazu postaviti ravnu cijev kako bi se garantovao efekat miješanja , moraju održavati prosečnu i stabilnu temperaturu svih mešovitih materijala.

Budući da stvarna veličina statičkog miksera nije velika, može se smatrati da ekran prefiltera može efikasno ukloniti nered u medijumu za mešanje. Iako statički mikser ima emulzioni efekat, neki materijali se lako mogu izgubiti nakon emulzifikacije, a emulgator treba uzeti u obzir kad je potrebno.

Posmatra se i utvrdi da je pogodno za turbulentno mešanje statičkog miksera u obliku vijčanog sečiva, jer s povećanjem brzine protoka u dijelu pravca protoka proizlazi puno žestokog vrtloga i snažne sile smicanja, ova sila može efikasno kao što su gas i tečnost, tečna tečnost, čvrsta i tečna disperzija i rastvaranje tečne tečnosti, čvrste i tečne.

, naravno, pored oblike uvijene noževe, drugi oblici statičkog miksera, također mogu preduzimati turbulentno mešanje, ali većina energije koju njegova potrošnja tečnosti isporučuje u tečnom i zidnom trenju, trenje između rijetko korištenog za tečnost . Zbog toga njihova potrošnja energije nije idealna.

Nakon proticanja mešanja sa statičkim mešačem tipičan je za stanje laminarnog mešanja i za pojas u kontinuiranu ili diskontinuiranu liniju i oblik čestica, a promena stanja zavisi od Reynoldsovog broja mešovitog tečnog i brojačivog broja. Prema tome, sve dok se mešana uniformna tečnost, bez obzira na njegovu brzinu i prečnik miksera, primjenjuje se broj jedinica određenih testom .http: //www.inocofiltration.com/