Kontaktiraj nas

Tel: + 86-510-82621388

Faks: + 86-510-82603256

E-mail: zhaokunnian@inoco.cn

Add: No.58, Industrijski park Furong, Xishan razvojne zone za ekonomsku tehnologiju, Wuxi, Kina

Dom > Znanje > Sadržaj
Princip rada i radni status brzog filtera za povratno pranje Dec 29, 2018

Princip rada brzog filtera za povratno pranje je promjena smjera protoka. Prilikom čišćenja, filter za brzo ispiranje je pogodan za srednju vodu, pogodan za prilike u kojima preciznost filtriranja nije visoka; to jest, kada je vrijednost diferencijalnog tlaka filtera veća od zadane vrijednosti, započnite radove čišćenja, gubitak vode je vrlo mali, a zahtjevi za čestim povratnim pranjem su visoki.

 

Brza klasifikacija filtera za povratno pranje može se podijeliti u dvije kategorije, od kojih je jedna brzi filter za povratno ispiranje, koji ima ručni leptir ventil, a drugi je potpuno automatski filter za brzo ispiranje, opremljen električnim leptir ventilom. Ovo je filter koji se može filtrirati vodom niske kvalitete. Ima funkciju automatskog pranja za brzo uklanjanje nečistoća. Obično se postavlja ispred izmjenjivača topline, sustava za klimatizaciju ili aktuatora, a ponekad se ispire i uklanja nečistoće.

 

Normalno radno stanje filtera za povratno pranje je da je ručni leptir ventil otvoren, tj. Ravnina ploče ventila je paralelna sa osi cilindra, a ispusni ventil je zatvoren. U to vreme, voda teče direktno iz ulaza u unutrašnjost cilindra filtera i filtrira se kroz sito i ispušta iz izlaza. Kada je operacija povratnog pranja zatvorena, ručni leptir ventil je zatvoren, tj. Ravnina ploče ventila je okomita na os cilindra, a ispusni ventil je otvoren.

 

U to vrijeme, protok vode ulazi u prednji kraj cilindra filtera iz ulaza. Budući da je leptir ventil zatvoren, protok vode je blokiran pločom ventila, i može ulaziti samo izvan filter uloška iz prednje mreže, od kojih većina ističe iz izlaza, a voda se ispušta iz stražnje strane patronu filtera jer je otvoren otvor za odvod. Nakon što se pritisak smanji, dio vode se ponovo ispira u mrežasti cilindar iz mreže stražnjeg dijela filtera, čime se postiže svrha ispiranja nečistoća koje se vežu za unutarnji zid cilindra sita izvana Mreža filtera, a nečistoće i kanalizacija se ispuštaju iz kanalizacije. www.inocofiltration.com